Kinesitherapie

 Algemene Kinesitherapie


  • Pijn bewegingsapparaat (oefening – mobilisatie – massage).
  • Revalidatie na operaties/trauma.
  • Psycho-motoriek (neurologie – kinderen – schrijfmotoriek).
  • Ademhaling en conditie.

 

Kinesitherapie is in België een officieel erkende medische vorm van behandeling. In de eerste plaats is de behandeling vooral gericht op klachten van het  bewegingsapparaat zoals rug- en nekklachten, revalidatie na trauma’s (breuken, verstuikingen, spier-en peesscheuringen of onstekingen…). Hierbij behoren ook uitstralende zenuwpijnen door zenuwontstekingen, zenuwinklemmingen, hernia, arthrose enz…

Kinesitherapie is echter veel meer dan dat.

Speciale technieken zijn ontwikkeld voor het behandelen van ziektes van het zenuwstelsel (verlammingen, multiple sclerose, ziekte van Parkinson …) of ontwikkelingsstoornissen bij kinderen ( psychomotore training)

Afwijkingen in longen en luchtwegen, hartziekten en circulatiestoornissen (bloedvaten en lymfe) worden ook via aangepaste technieken behandeld.

Andere vormen van kinesitherapie richten zich op zogenaamde ” psycho-somatische” aandoeningen waarbij stressfactoren het normale gedrag en bewegingen verhinderen zoals hyperventilatie, faalangst,chronisch vermoeidheidssyndroom enz…

Kinesitherapeuten leveren veel inspanningen om via navorming en specialisatie de best mogelijke zorg te verlenen aan de hulpbehoevende patiënt. Een veelvoud van diverse behandeltechnieken staan ter beschikking.

Vraag gerust meer uitleg over de mogelijkheden van uw klachten.

Vander biesen Els

Provost Lore